Verzending

Verzending van het pakket

Pakketten worden binnen 2 tot 5 werkdagen verzonden. Zodra je bestelling verzonden is ontvang je van ons een track en trace code waarmee je je KN Candles pakket kan volgen. Je kunt het pakket binnen 3 tot 6 werkdagen verwachten, afhankelijk van de drukte bij PostNL

Nederland

De bezorgkosten zijn 6,95 per bestelling. Voor bestellingen boven de 99 euro rekenen wij geen verzendkosten.

Verzending buitenland

Binnenkort beschikbaar

We raden aan artikelen onder te brengen in 1 bestelling. We kunnen 2 apart geplaatste bestellingen niet samenvoegen, voor elke bestelling zullen we dus verzendkosten in rekening worden gebracht.

Retourneren

Ons advies is om het artikel direct bij ontvangst te controleren op mankementen. Wanneer blijkt dat het artikel beschadigd, neem dan zo snel mogelijk contact op via info@kn-candles.com

Wanneer je niet tevreden bent met je aankoop van een van de (niet gepersonaliseerde/op maat gemaakte) producten heb je de mogelijkheid om binnen 14 kalenderdagen je product(en) te retourneren. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product. 

Hoe kan ik een artikel retourneren? 

  • Meld je retour aan via info@kncandles.com. Wij zullen beoordelen of deze retour mag. Let op: gepersonaliseerde en handgemaakte producten mogen niet retour 
  • Doe de producten die je retour wilt zenden terug in een stevige doos. Stuur de producten in de originele verpakking terug. 
  • Voeg het retourformulier toe die je per mail hebt ontvangen.
  • Print het retouretiket en plak deze over je eigen adres. 
  • Breng het pakket naar een PostNL locatie. Bij PostNL ontvang je een bewijs van de retourzending . Bewaar deze goed. 
  • Zodra wij de producten hebben ontvangen sturen wij een bevestiging hiervan per e-mail. 
  • Binnen 5 werkdagen zullen wij het bedrag, na controle van de producten, terug storten op je rekening. 

Is retourneren gratis? 

Wij brengen 6,95 per pakket in rekening. Ook wanneer je kiest voor een andere retourmethode dan hierboven beschreven dien je zelf zorg te dragen voor de kosten van de zending. Indien er schade is ontstaan aan het product dan ben je als klant verantwoordelijk voor de waardevermindering. 

Welk bedrag krijg ik terug? 

Je krijgt, wanneer de retour voldoet aan de retourvoorwaarden, de aankoopwaarde van het product geretourneerd. Mocht je door de retour onder het gratis verzendbedrag uitkomen, dan worden de verzendkosten in mindering gebracht op het terug te betalen bedrag.